Uw Cadeau Groothandel

Geschiedenis

Van idee naar cadeau

Miko is een cadeau leverancier met een lange geschiedenis. De cadeau groothandel met een grote ervaring in de meest uiteenlopende cadeau artikelen. Maar waar is Miko ontstaan en hoe is de reis tot nu toe verlopen? Wij nemen u graag mee op een reis door de Miko-geschiedenis... Inclusief originele foto's uit het familie archief.

Het verhaal start in 1976. Met een enthousiast, jong echtpaar met een passie, een droom en hond met de naam Miko....

Miko, een cadeau sinds 1976

Wil en Maria starten in 1976 het bedrijf Miko. Een groothandel in originele cadeau artikelen. De passie van het stel is om mensen blij te maken met cadeautjes. Want, vinden zij, wat is er nu mooier dan iets geven. Het gevoel dat je de ontvanger kan geven. Het is een moment waarop de ontvanger zich écht even bijzonder voelt. Dat is en blijft nog altijd het gedachtegoed van Miko. Laat uw hart spreken door een Miko-product, dan zijn woorden niet meer nodig.

De droom begint met een olielampje.

Het klinkt als een sprookje van Aladdin, maar deze keer gelukkig zonder de geest en de boze tovenaar…

De droom start met een olielampje…

De droom, het avontuur begint met een olielampje. Natuurlijk niet zoals zij het ergens in een museum hadden gezien, maar nét even anders. Rijdend door Italië op zoek naar een leverancier gaan ze in zee met een klein koperfabriekje. En, letterlijk vanuit de huiskamer, begint Miko vorm te krijgen.

Wil rijdt in een busje heen en weer naar Italië om de producten op te halen. Vervolgens kriskras door Nederland heen om ze aan de man te brengen bij de winkeliers. Maria runt ondertussen het magazijn, de financiën èn de klantenservice. De jaren die volgen zijn van hard werken en van doorzetten. De cadeau groothandel en de producten blijven een succes!

Er komt ruimte om letterlijk en figuurlijk te groeien. De eerste medewerkers komen in dienst en er wordt een vrachtwagen aangeschaft. Ook is Miko voor het eerst te bewonderen op een cadeaubeurs. Het woonhuis wordt écht te klein als magazijn, dus wordt er een bedrijfspand gebouwd. Ook worden de eerste mogelijkheden voor productie in Azië onderzocht.

James de Butler zorgt voor internationale doorbraak

Na het olielampje volgt de waterkandelaar die een ongelooflijk succes blijkt. De collecties daarna zijn échte mannencadeaus met grappige teksten. Denk bijvoorbeeld aan het nog altijd verkochte Zuipdiploma, maar ook bierglazen, mokken, t-shirts en wanddecoraties.

Met Sammy de Mol, een stenen beeldje voor in de tuin, en het befaamde Bierspel heeft Miko vervolgens een aantal échte succesnummers in handen. Als het ontwerpteam vervolgens James de Butler bedenkt, een wijnfleshouder, wordt Miko ook een volwaardige internationale speler om rekening mee te houden.

Een samenwerking met onze Chinese partner komt tot stand. Een zeer gewaardeerde partner waar Miko tot op de dag van vandaag nog altijd mee samenwerkt. In Nederland worden alle cadeau collecties bedacht en ontworpen. Miko China zorgt voor de kwaliteitscontrole, assemblage en de verscheping naar Nederland en de rest van de wereld.

Displays doen hun intrede bij Miko

Al die tijd verkopen we onze cadeau artikelen vooral los. We maken weliswaar kleine cadeau series, maar de verkoop is vooral los van de plank. Tot onze Naamkaarten-collectie. Dit is de eerst cadeau collectie die we als compleet display concept aan onze klanten aanbieden. Dit is wederom een groot leermoment binnen Miko: de verkoop èn doorverkoop was namelijk vele malen hoger dan los van de plank. Zoveel mogelijk producten op een zo klein mogelijk winkeloppervlak blijkt een succes.

Deze verkoopstrategie volgen we daarom nog altijd. Voor elke cadeau collectie wordt er sindsdien een passende winkelpresentatie bedacht. Op deze manier kunnen wij onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen bij datgene wat zij zo goed kunnen, namelijk persoonlijke impuls cadeau artikelen verkopen.

Van tandenborstels en oorkondes tot spiegeltjes, van kaarsen tot wenskaarten en van decoraties en bekers tot het leukste persoonlijke keukengerei. Als cadeau groothandel ontwikkelen we de meest uiteenlopende collecties. Alle cadeau collecties worden in een bijpassende display verkocht. Van handzame, compacte counterboxen tot luxe draai- en wanddisplays. Geschikt voor elke winkel op elke locatie.

Met Miko de toekomst in…

Duizenden tevreden klanten en evenzoveel originele cadeau collecties later is Miko er nog steeds. Een gezonde, stabiele cadeau groothandel met een sterke, eigen plaats in de cadeau markt.

Het stokje is inmiddels overgenomen door de tweede generatie cadeau ondernemers: Twan en Thamar. Wederom een jong echtpaar wat trots, enthousiast en gedreven de droom voortzet. Originele en persoonlijke cadeau artikelen maken, die het verschil maken in het leven van mensen.

Maar, net als Wil en Maria, doen zij dit niet alleen. Zij doen dit samen met een enthousiast verkoopteam met sterke vertegenwoordigers buiten en enthousiaste verkoopmedewerkers binnen. Daarnaast is er een ijzersterk team in het magazijn, die voor de logistieke kant van Miko hun hand niet omdraaien. En natuurlijk mogen de creatieve geesten van het ontwerp- en sourcingteam ook niet ontbreken. Samen zijn wij Miko. Uw cadeau groothandel.

Inmiddels worden ons uitgebreide cadeau assortiment in ruim 37 landen verkocht. Dit maakt Miko een sterke, stabiele en betrouwbare cadeau groothandel. Een creatieve partner om met een gerust hart mee in zee te gaan.

De oprichters zeiden altijd: “we tekenen voor één jaartje bij”. Kijk eens aan, zoveel jaar later: een prachtig bedrijf waar mensen met plezier werken en waar we iets maken waar mensen blij van worden.

Op naar een prachtige toekomst!