Van idee naar cadeau

Productontwikkeling

Lees hier over hoe het allemaal begon

Miko is een cadeau groothandel die trots is op haar klantrelaties én op haar personeel. Een cadeau groothandel zijn we namelijk niet alleen. Maar wat ons als cadeau leverancier namelijk pas écht uniek maakt is onze werkwijze. Ons vernieuwde logo is daar een bijzondere weergave van. Het symboliseert de route van een idee tot cadeau.

Ga mee op de reis door ons logo en leer ons zo een klein beetje beter kennen.

Miko vernieuwde logo

Uw cadeau leverancier

Bij het ontwikkelen van ons vernieuwde logo hebben we niet zomaar gekozen voor een cadeautje in ons logo. De 4 vlakken en de strik van het pakketje zijn er met een reden. Elk vak vertegenwoordigt een onmisbaar onderdeel van Miko: het bedenken (sourcing), het design (ontwerp), de productie (logistiek) en de verkoop. Al deze afdelingen en disciplines samen maken Miko.

En tot slot de strik… de strik dat bent u! Onze klant. Want, zoals gezegd, een cadeau groothandel ben je niet alleen. Samen vormen wij niet zomaar een vorm, maar een cadeautje. Hetgeen waar al sinds 1976 ons hart ligt.

Op zoek naar het juiste cadeau idee

Ons sourcingteam bestaat uit Martin en Angelique. Zij gaan dagelijks op zoek naar nieuwe producten en (duurzame) materialen om de meest originele en unieke cadeau artikelen te kunnen produceren. Zij waken ervoor dat de productie van onze cadeau artikelen altijd op een eerlijke manier gebeurd, onder goede arbeidsomstandigheden.

Het sourcingteam zorgt er ook voor dat alle cadeau artikelen voldoen aan de huidige EU wet- en regelgeving. Voor het team is duurzaamheid en klimaat een belangrijk speerpunt, want ook op die manier willen we dat het geven van een Miko-cadeau een goed gevoel geeft. We moeten tenslotte samen met elkaar werken aan een mooiere wereld, zodat ook de volgende generaties cadeautjes aan elkaar kunnen blijven geven.

De uitstraling van het cadeau

Het ontwerpteam bestaat uit een klein team bevlogen cadeau ontwerpers: Rose-Marie, Eelke, Angelique en Martin. Samen proberen zij het beste design voor elk cadeau te maken. Passend bij het product en de doelgroep. Door met elkaar te sparren en te overleggen, komen zij tot de meest originele ontwerpen en persoonlijke teksten.

Niet alleen ontwerp wordt in eigen huis gedaan, ook alle teksten worden door dit creatieve team zelf geschreven. Elk cadeau artikel van Miko is voorzien van een origineel, persoonlijk en veelal Nederlandstalig compliment. Op deze manier heeft u als winkelier écht een origineel cadeau in uw winkel staan.

Daarnaast buigen de Miko designers zich ook over de totale winkelpresentatie van het cadeau artikel. Het is niet alleen belangrijk hoe het product eruit gaat zien en hoe het verpakt wordt, de winkelpresentatie is minstens zo belangrijk. Onze jarenlange ervaring heeft geleerd dat de verkoop uit displays vele malen groter is dan verkoop van de plank. Daarom wordt het overgrote deel van onze producten gepresenteerd in bijpassende displays.

De reis van het cadeau

De productie van onze cadeau artikelen vindt vervolgens plaats in onze eigen fabriek in Quanzhou, aan de zuidoostkust van China. Doordat het onze eigen fabriek is, kunnen we de productie en de kwaliteit goed in de gaten houden. Als de producten vervolgens met de containerschepen in Nederland aan komen, gaan onze toppers van logistiek er mee aan de slag.

Marc, Kevin, Tim en Johanny zijn onze kanjers in het magazijn. Zij zorgen ervoor dat alle orders verzameld, gecheckt en verpakt worden. Uiteraard op een manier dat alles veilig bij u in de winkel aankomt. Of het nu om een grote order of een kleine order gaat, een order met displays of alleen losse cadeau artikelen: ons logistieke team draait haar hand er niet voor om.

Ons magazijn bevindt zich bij ons hoofdkantoor in Nieuwegein. Als u onze showroom komt bezoeken voor een persoonlijke rondleiding, kunt u dus gelijk een kijkje in ons magazijn nemen.

Cadeau verkoopteam

Ons verkoopteam bestaat uit een super gemotiveerd team van vertegenwoordigers: Marco, Tom, Peter, Wouter en Lorraine. Zij gaan dagelijks de weg op om onze klanten te bezoeken, te motiveren, te informeren en natuurlijk te adviseren voor de best mogelijke cadeau combinatie voor in de winkel.

Het buitendienstteam wordt daarnaast ondersteund door een geweldig team binnendienst-medewerkers: Mark, Ricardo en Stefan. Zij staan onze klanten dagelijks telefonisch, via WhatsApp en per mail te woord en hebben op nagenoeg élke vraag wel een antwoord. Stefan zorgt daarnaast ook nog voor onze financiële administratie.

Onze cadeautjes verkopen zichzelf weliswaar, maar toch nog nét niet helemaal.

Bent u nieuwsgierig naar onze showroom, naar een kijkje in de keuken en een persoonlijke kennismaking met ons team? Neemt u dan gerust contact met ons op. De koffie staat klaar.

Bevlogen cadeau leverancier sinds 1976

Uw cadeau groothandel Miko is sinds 1976 een bevlogen cadeau leverancier die bol staat van de creativiteit. Samen maken deze teams één groot, sterk en stabiel familiebedrijf. Een bedrijf waar we dag in, dag uit, bezig zijn met complimenten en cadeautjes. Vernieuwend, uniek, en compleet. Een cadeau groothandel waar we iedere dag opnieuw trots op zijn.

Ons cadeau assortiment bevat écht voor ieder wat wils, voor elke gelegenheid.
Ons motto is dan ook: laat je hart spreken door een Miko-product, dan zijn woorden niet meer nodig.

Wordt klant van Miko en profiteer mee van de creativiteit en de originaliteit van het team. Want alleen bij Miko koopt u de écht originele en persoonlijke cadeau artikelen.